Een dagje spelen bij Natuur-Avontuur

Met de fiets/fietskar, bakfiets of BSO fiets(en soms met de auto) halen we de kinderen op!

Aan het einde van de schooldag halen wij uw kind op van één van de scholen in Doetinchem. Op school kunnen de kinderen zich eventueel omkleden en naar de wc gaan en daarna vertrekken we naar het bos.

De plekken in de natuur waar we spelen in Doetinchem kunnen divers zijn, maar voor het creeëren van een veilig gevoel zijn het altijd dezelfde plekken. Kinderen weten hier de regels en kunnen zo fijn spelen. Vooral de wat ouderde kinderen(v.a 6 jaar) vinden het fijn om te struinen en geheime plekken zoeken.

Naar gelang het weertype, jaargetijden zijn er verschillende activiteiten zoals waterbeestjes scheppen, insekten zoeken, eten uit de natuur(kruidenboter, berkensap enz....) en nog veel meer.

  • Als alle kinderen van de diverse scholen aangekomen zijn eten we gezamenlijk een boterham met thee of water.
  • We spelen tot ca. 16.30 uur -17.00 uur in de natuur, dan eten we fruit en vertrekken daarna met de bakfiets naar onze locatie De Kruisberg, Hogeslagweg 10 in Doetinchem.
  • Afhankelijk van het weer en jaargetijden spelen we daarna binnen of buiten totdat de ouders komen.

Bij erg slecht of gevaarlijk weer spelen we binnen


Kinderen verantwoord leren omgaan met risico's in de natuur, zoals ongebaand terrein, boomklimmen, water, vuur, eetbare planten en oneetbare planten, dode dieren en weersomstandigheden creeërt zelfvertrouwen, rust en veiligheid